Leukste snorkelspots Curaçao

Snorkelen op Curaçao

Curaçao is een van de populairste duikbestemmingen in de Caraïben.

Het zicht is er gemiddeld meer dan 30 meter. Er zijn wel meer dan 60 duiklocaties op Curaçao. Je vindt er veel duikwinkels en duikscholen, maar ook snorkelen is erg populair op Curaçao.

Je hebt verschillende stranden waar je ook eenvoudig alle snorkelspullen kunt huren. Zo hoef je niet alles mee te nemen in je koffer maar kun je het ter plekke verkrijgen.

De redenen dat snorkelen op Curaçao zo populair is, heeft voornamelijk te maken met het weer en de watertemperatuur. Deze zorgen ervoor dat je nagenoeg het hele jaar door kunt snorkelen. Het is er gemiddeld altijd tussen de 25 en 30 graden Celsius. Ook de watertemperatuur ligt gemiddeld rond de 27 graden. Bovendien heb je meestal weinig last van golven en stroming.

Een ideaal klimaat dus om de onderwaterwereld eens van dichtbij te bekijken!

Leukste snorkelspots op Curaçao

Je hebt natuurlijk diverse snorkelplekken waar je mooi kunt snorkelen maar wij hebben ook een aantal snorkelspots voor je op een rijtje gezet.

Klein Curaçao
Een andere populaire plek om te duiken en te snorkelen is Klein Curaçao, gelegen ten zuidoosten van het “grote” Curaçao. Het water is er kraakhelder en de stranden zijn bounty-wit.

Naar dit kleine onbewoonde eiland gaan iedere dag boottochten. Een boottocht duurt ongeveer 2 uur. Vooral aan de noordoost kant van Klein Curaçao kun je goed snorkelen omdat het water hier het rustigste

Snorkelspot op Curaçao

Snorkelen - Food & Drinks - Arrangementen

Tugboat Beach

In het gebied bij Jan Thiel beach (waar veel vakantie resorts liggen), aan het einde van de Caracasbaaiweg, vind je een bijzondere duikspot waar je ook kunt snorkelen.

Het is geen groot toeristisch strand, maar je hebt er wel de Tugboat Beach Bar, waar je een drankje en hapje kunt bestellen om even bij te komen na het snorkelen.

Op deze bijzonder snorkelspot ligt een gezonken sleepboot in onderwater. Op een aantal minuten zwemmen vanaf de kust kom je uit op deze plek en heb je een bijzondere aanblik. Een unieke snorkelervaring om een gezonken boot van zo dichtbij te kunnen zien met zoveel onderwaterleven er omheen zwemmend.

Playa Porto Marie

Playa Porto Marie is ook één van de mooiste snorkelplekken van Curaçao die vanaf de kust te bereiken is.

Je vindt hier vele vissoorten zoals de bijzondere Murenes. Ook is de natuur hier fenomenaal. Als je op het strand ligt om even bij te komen na je snorkeltocht ben je alsnog betovert door de flora en fauna om je heen.

Het mooie van dit strand is dat ze proberen het koraalrif op te bouwen en uit te breiden. Dit kun je ook goed zien onder water en maakt het extra speciaal.

Bovenstaande snorkelspots moet je echt zeker een keer bezocht hebben! Het is een unieke ervaring die je voor altijd bij blijft. De mooie onderwaterwereld vindt je nergens zo bijzonder als op Curaçao!