Mooiste snorkelplek Curaçao

Snorkelen op Curaçao

Tugboat Beach is een erg rustig en afgelegen baaitje op Curaçao. Het water is hier heerlijk helder en rustig waardoor het prachtig is om hier te snorkelen.

De weg ernaartoe is ook al bijzonder omdat je door de natuur rijdt en Tugboat Beach is een beetje verstopt.

Er is een fraai restaurantje aanwezig, Tugboat Beach Bar, op het strand waardoor dit toch ook een van de betere plekken is om te snorkelen op Curaçao! Je kunt namelijk na het snorkelen ook heerlijk genieten van een hapje en drankje op het strand.

Duiken bij Tugboat

Wil je graag een stapje verder dan alleen snorkelen? Dan kan je kiezen voor een duikexcursie. Tijdens de excursie zal je uitleg krijgen over het duiken. Tijdens de duik zal er altijd een duikinstructeur mee gaan. De instructeur let op de veiligheid, de juiste route rondom Tugboat en kan je op mooie dingen wijzen.

Zonder duikbrevet zullen de duiken vaak niet dieper gaan dan ongeveer 12 meter. Dit is onder water echter meer dan het nu misschien lijkt. Dieper duiken is ook niet nodig voor een mooiere ervaring bij Tugboat daar het wrak niet zo diep ligt. Daarnaast bevinden vissen en planten zich namelijk in de bovenste tien meter van de zee door de hoeveelheid licht dat nog door dringt.