Tugboat Curaçao

Tugboat Curacao

Wat is Tugboat?

Tugboat betekent letterlijk ‘Sleepboot’ en is een van de meest beroemde en populaire duiklocaties van Curaçao. Dit kleine wrak is vernoemd naar de sleepboot die ongeveer 30 jaar geleden per ongeluk is gezonken.

Het wrak ligt zo’n vijf meter onder water, waardoor het de perfecte snorkel en duikspot is. Doordat het water bij Tugboat erg helder is, kun je het goed bekijken als je snorkelt.

Snorkelen en duiken bij Tugboat Beach

Iedere dag gaan er veel duikers en snorkelaars bij Tugboat Beach te water om Tugboat te bekijken.

Hierdoor is het bij Tugboat Beach ook altijd erg gezellig, je ontmoet namelijk veel nieuwe mensen. Vanaf het moment dat je in het water gaat, kun je direct je snorkel opzetten omdat er zoveel te zien is hier.

Snorkelen Tugboat Curacao

Aan de rechterkant van Tugboat Beach heb je een dok station waar meestal een groot schip is gestationeerd voor bijvoorbeeld onderhoud. Het dokgedeelte aan de rechterkant en de baai zelf hebben veel industrieel afval verspreid, zoals een grote ketting, een enorm anker, verwoeste oude dokken en palen en andere spullen.

Hier kun je ook super mooi snorkelen en duiken. Doordat deze voorwerpen er al jaren liggen, is het onderdeel gaan uitmaken van de habitat van de vissen hier.

Snorkelen op Curaçao

Ontdek onze prachtige onderwaterwereld

Zwemmen naar Tugboat

Als je bij Tugboat Beach het water in gaat, zie je een aantal stalen boeien in de zee. Net voorbij deze boeien ligt Tugboat.

Het is vanaf de kust ongeveer 50 meter zwemmen. Deze zwem ernaar toe is al een bijzondere ervaring, maar wanneer je eenmaal aankomt bij Tugboat kijk je je ogen uit!

De boot stijgt bijna aan de oppervlakte van het water. De top van de sleepboot ligt namelijk op slechts vijf meter. Met het zonlicht dat doorschijnt onder water, zie je het wrak nog beter en de scholen vissen door de ramen en deuren van het wrak zwemmen, is Tugboat een betoverende ontdekking!

Zwemmen bij Tugboat

De vissen zijn hier redelijk gewend aan duikers en snorkelaars, waardoor ze niet direct weg zwemmen wanneer je in de buurt komt. Hierdoor kun je de vissen goed bekijken en bijvoorbeeld uniek beeldmateriaal verzamelen. Maar niet alleen vissen zwemmen hier. Ook vind je hier bijvoorbeeld Buisalen en Octopussen!

Tugboat Beach Bar

Tugboat Beachbar

Na dit mooie snorkelavontuur is het tijd voor een lekker drankje bij de Tugboat Beachbar. We staan hier graag voor je klaar en tijdens het drankje kun je genieten van de mooie kunst om je heen. Wij proberen zoveel mogelijk natuurlijke materialen te gebruiken wat een unieke look and feel geeft.

Wil jij deze unieke ervaring ook niet missen? Dan zien je we graag binnenkort bij Tugboat Beach!

Vragen over Tugboat Beach?