Snorkel & Hike tour Curaçao

Fort Beekenburg & het Quarantaine gebouw

Omstreeks 1703 werd op het schiereiland het fort Beekenburg gebouwd. Een nagenoeg gaaf fort wat van grote historische betekenis is. Niet alleen omdat het nog in oorspronkelijke staat verkeert maar ook omdat onder meer de Curaçaoënaar Pedro Luis Brion er commandant geweest is en er in 1805 slag leverde met een Engels invasieleger. Je vindt bij het Fort dus vele geschiedenis wat nog steeds intact is. Het Fort is goed onderhouden en je kunt in en rondom het Fort lopen.

Tot halverwege de 19e eeuw is Fort Beekenburg een militaire post geweest. Vroeger waren ziektes aan boord een normale gang van zaken. Er was op dat moment ook geen arts of professional aanwezig die de zieken goed kon behandelen. Daarom werd In 1874 werd het gebied van de Caracasbaai aangewezen tot quarantainestation voor schepen met een besmettelijke ziekte aan boord. Vlakbij het Fort is een hospitaal gebouwd, deze bezoeken we ook tijdens de wandeling.

Zuidelijker, op de hoek van de baai, werd in 1883 de observatie inrichting voor gezonde zeelui gebouwd; het Quarantainegebouw. De zeelui moesten hier verblijven totdat vastgesteld was dat ze niet besmet waren.

Snorkelen bij Tugboat Beach

Nadat we een heerlijke wandeling achter de rug hebben is het natuurlijk tijd om verkoeling te zoeken en dat doen we dan ook bij Tugboat Beach. Je krijgt van ons een snorkelset en dan kun je gaan snorkelen naar het populaire Tugboat. Deze boot ligt op zwemafstand van de kust en door het heldere water kun je Tugboat goed bewonderen vanaf het wateroppervlak. Je kunt hier vele nieuwe mensen ontmoeten doordat er iedere dag snorkelaars en duikers komen bij Tugboat Beach.

Naast Tugboat heb je nog vele andere leuke plekken om hier te snorkelen. Je vindt hier bijzondere vissen maar ook andere unieke diersoorten. Denk aan leguanen, krabben en octopussen!

Ben je met kinderen? Dat is geen probleem bij Tugboat Beach aangezien het water langzaam dieper wordt. Kinderen kunnen dus heerlijk in het water spelen en op het strand ravotten.

Waarom het dag arrangement boeken?

Voor iedereen die een super leuke en leerzame dag wil hebben moet echt deze tour met ons boeken. Wij kunnen je van alles vertellen over de baai maar ook over de gebouwen die hier verspreid staan. Daarnaast zijn we bezig met een koraalproject waar we je ook wat over willen vertellen.

Aan het begin van de dag starten we met een koffie en thee waarna het dagprogramma begint! Wanneer we weer terug zijn van de hike en je heerlijk bent afgekoeld kun je bij Tugboat Beach Bar genieten van een heerlijk hapje en drankje.

Wil je jouw dag helemaal compleet maken? Reserveer dan bij ons je eigen BBQ. Wij zetten alles voor je klaar en je kunt je dag afsluiten met een BBQ op het strand!

Inbegrepen:

  • Koffie, thee en een flesje water
  • Snorkelsets
  • Professionele gids

Transfer / Taxi naar Tugboat Beach?

Ontdek Curaçao

Neem een dagarrangement bij Tugboat