Populaire snorkelspots

Snorkelen op Curaçao

Curaçao is een van de populairste duikbestemmingen in de Caraïben. Het zicht is er gemiddeld meer dan 30 meter. Er zijn wel meer dan 60 duiklocaties op Curaçao. Je vindt er veel duikwinkels en duikscholen.

Ook snorkelen op Curaçao is populair. Dat is niet zo verwonderlijk. Het weer en de watertemperatuur zorgen ervoor dat je nagenoeg het hele jaar door kunt snorkelen. Het is er gemiddeld altijd tussen de 25 en 30 graden Celsius. Ook de watertemperatuur ligt gemiddeld rond de 27 graden! Bovendien heb je meestal weinig last van golven en stroming.

Daarnaast is het onderwaterleven, mede dankzij de vulkanische gesteenten en koraalriffen, zeer gevarieerd, kleurrijk en uniek. De riffen liggen ook zeer dicht bij de kust. Je kunt er naast diverse koraalvissen ook dolfijnen, zeeschildpadden, en reuzenmanta’s tegenkomen. De meeste snorkelplekken zijn ook nog eens goed bereikbaar vanaf het strand. Je loopt dus zo het water in met je snorkel en duikbril in de hand.

Vele duikspots op Curaçao

Vanaf het strand kun je de meeste snorkellocaties bereiken. De koraalriffen liggen namelijk dicht bij de kust. Neem je duikbril en snorkel mee en ga het water in. Onder water kun je het unieke, kleurrijke, weelderige en afwisselende onderwaterleven aanschouwen. Dit komt vooral door de schitterende koraalriffen en vulkanisch gesteenten. Spot koraalvissen, zeeschildpadden, reuzenmanta’s en zeekreeften.

Prachtig snorkelen

Snorkelen - Food & Drinks - Arrangementen

De drie mooiste snorkelplekken van Curaçao op een rijtje:

1- Tugboat Beach

Tugboat is een van de bekendste duik- en snorkelplek op het eiland. Op slechts vijf meter diepte ligt Tugboat op de bodem.

Het wrak dat dertig jaar geleden hier gezonken is, ligt recht op de bodem en is bedekt met prachtig, kleurrijk koraal. Vlakbij Tugboat is nog een dokstation die hier al tijden ligt waardoor het een soort industrieel gebied is geworden onder water. Hierdoor kun je hier veel zien tijdens het snorkelen dus vergeet niet je onderwater camera mee te nemen voor het perfecte plaatje!

2- Playa Kalki

Een meest westelijk gelegen strand in Curaçao. Dit noemen ze Playa Kalki en ligt aan het resort van Kura Hulanda. Dit strand heeft wit zand en je kunt hier gratis gebruik maken van de standbedjes. Het is relatief klein en smal strand maar het uitzicht is fenomenaal. Je zit midden in de natuur en je hebt een prima restaurantje erbij. Het snorkelen hier is bijzonder omdat het water heel snel diep wordt maar je zicht vele meters is tijdens het snorkelen. Je vindt hier veel verschillende gekleurde vissen. Dit strand betovert je echt!

3- Playa Piskado

Schilpadden bijna altijd aanwezig! Dit strand aan de westpunt staat ook wel bekend als Playa Grandi, het vissersstrandje. Het is zeker niet het mooiste of meest comfortabele strand om te liggen, maar wilt u graag snorkelen tussen de schilpadden? Dan is de echt een aanrader! Lokale vissers brengen hier via de pier hun vers gevangen vis binnen en maken deze direct schoon. De onderdelen van de vis die ze niet kunnen gebruiken gooien ze terug in zee. De schilpadden zijn hier dol op en hierdoor altijd aanwezig. Zet snel je duikbril op en geniet van het spektakel!