Snorkelspots op Curaçao

Snorkelen op Curaçao

Naast het nachtleven op Curaçao is ook het dagleven heerlijk. Zo hebben wij weer voldoende plekken gevonden waar jij heerlijk kunt Snorkelen op Curaçao. De watertemperatuur ligt het gehele jaar rond de 27 graden Celsius, wat het heerlijk maakt. Het zicht onderwater is fantastisch en je hebt meer dan 40 stranden. Alleen maar goede eigenschappen voor een eiland dus!

Je hebt verschillende soorten kust op het eiland, zowel kiezel als zand; inclusief en exclusief rotsen. Dit maakt het dat je sommige plekken wel meer geschikt zijn dan het populaire Bonaire: kleurrijk en divers. Zo kun je onder andere redsnappers, zeepaardjes en barracuda’s tegenkomen. Ook worden er regelmatig zeeschildpadden gespot.

De beste plekken op Curaçao zijn voornamelijk rond kleine baaitjes van het eiland. Vooral de baaien die een rotsachtige bodem, denk aan daarbij wel aan waterschoenen, hebben zijn erg geschikt. Snorkelen Curaçao is dus echt een must do!

Snorkelen bij Tugboat

Dit is een bekende plek op het oosten van Curaçao. Het is een baai die onder andere erg populair is bij de lokale bevolking. Het is er prachtig en rustig. Ook het zicht onderwater is erg goed en er is veel onderwater leven wat je kunt aanschouwen. De rit naar Tugboat Beach is al een mooie tour daar je Fort Beekenburg tegenkomt en je veel van de natuur ziet. Je kunt ook per boottocht bij Tugboat komen en de Redsnapper Boottrips verzorgt deze leuke tochten.

Tugboat betekent letterlijk ‘Sleepboot’ en is een van de meest beroemde en populaire duiklocaties van Curaçao. Tugboat is meer dan 30 jaar geleden gezonden naar de bodem. Doordat het wrak al zo lang op de bodem ligt is het is het wrak onderdeel geworden van de habitat van de vissen en dieren onder water. Het wrak ligt zo’n vijf meter onder water, waardoor het de perfecte snorkel en duikspot is. Doordat het water bij Tugboat erg helder is, kun je het goed bekijken als je snorkelt.

Ga je binnenkort naar Curaçao en wil je dus een goede spot hebben om te snorkelen? Kom dan naar Tugboat Beach en snorkel naar Tugboat!