Snorkelen op Curaçao

Snorkelparadijs Curaçao

Bij een tropisch eiland in de Caribbean zoals Curaçao mag een kleurrijk & levendig onderwaterwereld natuurlijk niet ontbreken.

Is duiken niet jouw ding of heb je nog geen brevet om te mogen duiken? Dan kun je op Curaçao prima snorkelen want er zijn hier vele snorkelspots waar je echt wel geweest moet zijn.

Snorkelen op Curaçao is dan ook een van de vele populaire activiteiten onder de lokale bevolking en de toeristen die hier komen.

Snorkelen op Curaçao

Vanaf het strand kun je de meeste snorkellocaties bereiken. De koraalriffen liggen namelijk dicht bij de kust. Neem je duikbril en snorkel mee en ga het water in. Onder water kun je het unieke, kleurrijke, weelderige en afwisselende onderwaterleven aanschouwen. Dit komt vooral door de schitterende koraalriffen en vulkanisch gesteenten. Spot koraalvissen, zeeschildpadden, dolfijnen, reuzenmanta’s, zeekreeften en ongevaarlijke verpleegsterhaaien.

Heb je geen snorkelset? Geen probleem want als je wilt gaan snorkelen bij Tugboat op Curaçao kun je eenvoudig bij ons een snorkelset huren. Wij verhuren alle onderdelen voor een snorkelset. Dus heb je alleen een snorkel nodig, dan hoef je die alleen maar te huren. Wel zo makkelijk natuurlijk! Als je een snorkelset hebt gehuurd bij Tugboat kun je heerlijk genieten van al het moois onder water.

Snorkelen op Curaçao

Snorkelen - Food & Drinks - Arrangementen

Snorkelen bij Tugboat

Aan de zuidoostkant van het eiland vind je de Caracasbaai. Dit is een grote baai die vooral op zondagen door de lokale bevolking wordt bezocht voor een heerlijk BBQ.

Ongeveer 30 jaar geleden is hier een sleepboot gezonken, vandaar de naam “Tug Boat”. Het bootje rust zo’n 5 meter zwemmen op de bodem en is een populaire duik- en snorkelplaats. De plaats is te bereiken per boot en je kunt er gewoon naar toe snorkelen. Het leuke hiervan is dat je onderweg nog allemaal mooie dingen onder water tegen komt dus de zwem ernaar toe is het zeker waard!

Het is ongeveer 200 meter zwemmen en dan kun je het wrak door het heldere azuurblauwe water zien liggen. Het is met koraal bedekt en je kunt er murenen, trompetvissen, engelvissen en kokerkoraal vinden. Verderop vind je bij de wanden, in de spleten van de rotsen ook veel zeedieren, namelijk schorpioenenvissen en krabben. Als je gelukt hebt kan je zelfs zeepaardjes spotten.

Het is heerlijk genieten want er is een zwakke stroming en er is weinig golfslag.